Loading...

Word'te Dosya Bozuk Olduğundan Açılamıyor Hatası Çözümü


 Bazen Word dosyalarını açmak istediğinizde bize "Ne yazık ki dosya içeriğiyle ilgili bir sorun bulduğumuzdan, Yeni OpenDocument Metni dosyasını açamıyoruz." vb. gibi bir hata alıyor olabiliriz. Burada bu sorunun çözümü için size 2 farklı yol sunuyoruz. Birinden biri sorununuzu mutlaka çözecektir.

Bu Hata Neden Olur?

 Her şeyden önce bu hatanın neden oluştuğuna göz atmamız gerekmetkedir. Microsoft Word dosyalarını açma hatasına yol açabilecek birçok etken vardır. Bunlardan en sık karşılaşılan 3 etkeni aşağıda belirttik:

  1. Word dosyası büyük boyutlu bir dosya olabilir.
 Word dosyalarının içerisinde bir çok medya dosyaları bulunduğunda ve bu nedenle Word dosyasının boyutu 200kb'yi geçtiğinde, bu hata ile sıklıkla karşılaşabileceğiniz durumlardan bir tanesidir. Bu nedenle, içeriğinizi canlı hale getirmeniz gerekiyorsa, metin olmayan medya gibi dosyaları koymaktan özenle kaçınmanız gerekmektedir veya Word dosyasını parça parça bir kaç farklı küçük boyutlar haline getirebilirsiniz.

  1. Dosya Biçimi.
 Yeni güncellenmiş bir Word uygulamasında eski sürümde hazırlanmış olan bir .doc word dosyasını açtığınızda, MS Word'ün normal çalışmasını durdurabilmektedir. Buda bu tür hatalar ile karşılaşmanıza neden olabilmektedir.
  1. Word Dosyasının İçerisinde Bozulma veya Hasar Olabilir.
 Word dosyası bozuk veya hasarlı olması durumunda doğal olarak bu dosyayı açamayabilirsiniz. Dosyanın bozuk ve hasarlı olmasının en büyük etkenlerinden bir tanesi virüs gibi zararlı yazılımların dosyayı bozmasıdır.

Bu Hata Nasıl Çözülür?

 Bu hatanın çözümü için sizlere iki farklı seçenek sunmaktayız. Önce ilkini daha sonra ikinci çözüm yolunu deyenerek dosyasınıza büyük oranda erişebileceksiniz.

Çözüm 1) MS Word Açma ve Onarım Seçeneğini Kullan

 Aklımıza gelen ilk çözüm Microsoft Word yerleşik Açma ve Onarım seçeneğidir. Kullanıcıların küçük hataları düzeltmelerine ve ardından içeriği yeniden okumalarına yardımcı olabilir.

  1. Microsoft Word programını açın.
  2. Dosya menüsüne tıklayın ve sonra "Aç" seçeneğine basın.
  3. Ardından açılmayan bozuk dosyanızı seçip fakat açmayın!
  4. Aç düğmesinin yanında bulunan aşağı doğru belirtilen oka tıklayın.
  5. Aç ve Onar seçeneğini seçin.
  6. Bu büyük oranda bozuk ve hasarlı dosyaları onarıp açmaktadır.

Çözüm 2) Google Dökümanlar'ı ile Açmayı Deneyin.

 Word dosyasını açmak için online Google Dokümanlar yazılımını deneyebilirsiniz. Google Dokümanlar yazılımı ile de bir çok bozuk ve hasarlı dosyalar açılabilmektedir.

  1. Buradan Google Dökümanlar sayfasına gidin.
  2. Eğer Google Hesabınıza giriş yapmamış iseniz giriş yapmanız gerekmektedir.
  3. "Blank" boş bir dosya açınız.
  4. Sol üstten Dosya -> Aç seçeneğine tıklayın.
  5. Açılan penccereden Upload (Yükle) sekmesine gidiniz.
  6. Buradan bozuk dosyanızı seçip açmayı deneyiniz.
  7. Eğer dosyanız başarılı bir şekilde açıldı ise sol üst menüden Dosya -> Farklı Kaydet seçeneğini seçerek dosya uzantısını .docx uzantısı ile kaydedebilirsiniz.
SHARE

About Batu P.

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 yorum:

  1. hocam mrb, 2 yolu da denedm olmadı. tez ödevimi açamıyorum, yardım eder misiniz

    YanıtlaSil

Bizi takip edin Takip Et
windows10_ipuclari