Loading...

Windows 10'da Ses Kalitesini Arttırma! Kulaklıklar için Windows Sonic ile Kaliteli Ses Ayarları

Kulaklıklar için Windows Sonic (Windows Sonic for Headphones)

 Windows 10'da basit bir kaç ayar ile kaliteli bir sese sahip olunabilir, ancak etkinleştirmek ve kullanmak için nereye bakacağımızı bilmeniz gerekir.

 Uzamsal ses, sistemdeki ses profilini değiştirerek kullanıcının ses çıkışını değiştirir. Windows Sonic olarak bilinen entegre bir Windows 10 özelliğidir ve dinlediğiniz müziği duyma hissiyatını değiştirir ve size kaliteli bir ses deneyeimi sunar.

Windows Sonic nedir?

 Windows Sonic, surround sesi taklit eden platform düzeyinde bir ses aracıdır. Ama elbette ki bundan daha fazlasını da desteklemektedir. Windows Sonic'de uzamsal ses kullanarak çok kaliteli sesler alabilirsiniz.

 Şöyle düşünün. Geleneksel surround ses kullandığınızda, ses tek bir yatay düzlemde gelmektedir. Buda tatmin edici bir deneyimi olabilir ancak dinlediğiniz müzik, ses vs. her ne ise ne dinlerseniz dinleyin tüm sesler benzer bir düzeyde tek bir taraftan gelmekte.

 Windows Sonic uzamsal ses ile sesi başınızın üstünden veya ayaklarınızın altından geliyormuş gibi hissederek kendinizi müziğin içinde hissedebilirsiniz. Buda kişinin kulaklıkta müzik dinlerken dinlediği müziğin tadını alabilmesini sağlıyor.

 Diyelim ki izlediğiniz bir filmde havada uçan bir helikopterler var. Helikopter sesini Surround ses ile normal bir ses olarak duyarsınız. Ama Windows Sonic uzamsal ses ile, helikopter sesini helipkopterin geçiş yönüne doğru olacak şekilde sanki üstünüzden, arkanınzdan geçiyormuşcasına hissederek izlersiniz.

 Uzamsal ses, o zaman, sesloerin dikey ve yatay ses olarak verilmesini sağlayan üç boyutlu bir ses deneyimi gibidir diyebiliriz.

Windows 10 Hangi Uzamsal Ses Seçeneklerini Destekliyor?

 Windows Sonic, Creator'ın 2017'deki güncellemelerinden bu yana Windows 10 tarafından desteklenen uzamsal ses biçimlerinden biridir. Microsoft tarafından "Windows Sonic for Headphones, (Kulaklıklar için Wndows Sonic)" isimde duyurulan bu özellik Windows 10 kullanıcıları için kullanılabilir tek uzamsal ses seçeneği değildir.

 Akabinde diğer iki seçenek Kulaklıklar için Dolby Atmos ve Ev Sineması için Dolby Atmos vardır.

 Windows Sonic'i herhangi bir kulaklık veya kulaklık seti ile kullanabilirsiniz veya formatı destekleyen özel donanıma sahip Dolby Atmos'u da kullanabilirsiniz. Dolby Atmos seçeneği ayrıca bir kerelik ödeme olarak 15$ gibi bir satın alınmaya gerek duyulabilir.

Windows Sonic Nasıl Açılır?

 Yapmanız gereken ilk şey, uzamsal sesin bilgisayarınızda kullanılabilir olup olmadığını kontrol etmektir.

 Başlat'ı açıp Ses yazarak Denetim Masası'ndan ses ayarlarını açın.

Kulaklıklar için Windows Sonic (Windows Sonic for Headphones)

 Açılan sayfada Çıkış (Outpu) altında Aygıt Özellikleri (Device properties) tıklayın. Açılan sayfada Uzamsal Ses (Spatial sound) seçeneğinin altında bulunan açılır menüyü kontrol edin. Eğer Kulaklıklar için Windows Sonic (Windows Sonic for Headphones) seçeneği var ise bunu seçerek aktif edebilirsiniz.
SHARE

About Batu P.

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 yorum:

Yorum Gönder

Bizi takip edin Takip Et
windows10_ipuclari